Българският евродепутат Ева Майдел стана патрон на „Предпримачът като откривател“

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана патрон на инициатива на Фондация Бауерзакс за обучение на млади хора, които искат да се занимават с бизнес. „Предприемачът като откривател“ е работилница за умения, за изграждане на предприемаческа култура и за реализиране на собствените възможности на участниците.

“Напълно се идентифицирам с методите на програмата и ги подкрепям – стимулирането на креативното мислене, обръщане към света на иновациите, преодоляване на страха от неуспеха.Ако искаме да направим българския бизнес по-динамичен, по-конкурентен и по-модерен, трябва да го направим с младите.“ коментира евродепутата.

” “Предприемачът като откривател” е програма, която разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно мислене.” обясни единият от създателите на програмата Георги Стоев, управляващ съдружник в Индъстри Уоч и член на УС на Фондация Бауерзакс. За 2 години инициативата се утвърди като една от основните неформални образователни програми на територията на град Пловдив и град Велико Търново. Програмата е насочена към ученици на възраст 15 – 18 години като развива тяхното икономическо мислене, пазарна етика и ги въвлича в бизнеса като в откривателско приключение. Тази година курсът ще бъде проведен на територията на Община Габрово през юли и ще обучи 30 младежи от региона. Инициативата е подкрепена и от Община Габрово, Областен информационен център Габрово и Индъстри Уоч.

 „Вие сте новото поколение на бизнеса в Европа. Бъдете смели, когато поставяте целите си и работете неуморно.Тествайте уменията си в конкурентна среда и ако се провалите, опитайте отново. Това е единствения шанс да постигнете нещо голямо.“ призовава младежите Майдел.

Освен тази програма Ева Майдел подкрепя и редица други инициативи за развитието на обучението за младите в България. Тя е инициатор на кампанията „Научи ме да умея“ и е сред основателите на сдружението „Образование България 2030“. Цел на „Научи ме да умея“  е младите да работят директно с водещи компании, за да добият полезни за професионалното си развитие квалификации.

[:en]Кuzman Iliev will present "Man, economy and state" in Library of Economics[:bg]Кузман Илиев ще представи „Човек, икономика и държава” в Икономическа библиотека[:] [:en]Library of Economics[:bg]Икономическа библиотека[:]