Икономическа библиотека Пловдив

През Април 2013 година Фондация Бауерзакс основа „Икономическа библиотека” в партньорство с Институт за Пазарна Икономика и Българската Макроикономическа Асоциация. 

Целта ни е да изградим богата информационна база за хора, заинтересовани от специализираната литература.  Книгите в библиотеката покриват широк спектър от сфери, като например политическа философия, икономика, маркетинг, управление, финанси, история и психология.

Към момента наличните книги са над 500, с основен фокус Австрийска икономическа школа. Библиотеката се финансира предимно от малки дарения, както и от дарения на книги и ваучери за книги.

През годините физическите пространства, в които се е помещавала Икономическата библиотека, са се превръщали и в център за публични срещи, където гражданите могат да разговарят на различни теми с едни от най-уважаваните икономисти и политически анализатори в България.

Икономическа библиотека Габрово

Създаването на икономическа библиотека е съвместна инициатива на Фондация „Бауерзакс“, Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.

Библиотеката съдържа над 350 съвременни и класически заглавия, голяма част от които в оригинал на английски език. Новата придобивка в град Габрово е отворена за всички, които искат да подобрят знанията си в икономическата теория и за разработване на успешни проекти, включително и студенти и ученици с интереси в сферата.

Първата специализирана икономическа библиотека в Габрово отвори врати през юли 2020 г., а домакин е Областният информационен център, който затвърждава позициите си като интелектуален и образователен хъб, след успешните си проекти за насърчаване на предприемачеството като Gabrovo Innovation Camp.

Икономическа библиотека Габрово е с адрес пл. „Възраждане” № 3 /в сградата на Община Габрово/. Работи всеки делничен ден от 08:30 до 17:30. За контакт:066/807-222, oic@gabrovo.bg.

Новини за Икономическа библиотека

Създаването на икономическа библиотека е новата съвместна инициатива на Фондация „Бауерзакс“, Община Габрово и Областен информационен център – Габрово. Библиотеката съдържа над …

През Април 2013 година Фондация Бауерзакс основа „Икономическа библиотека” в партньорство с Института за Пазарна Икономика и Българската Макроикономическа Асоциация.  Целта ни …

На 13.02.2016 година от 13:00 часа Икономическа библиотека в партньорство с Либетариански Клуб Пловдив ще представи една от най-влиятелните и интелектуални книги …

Имате запитване за заглавията в Икономическа библиотека?